.

BUTTON SKETCH-01.png

DESIGN STAGES

COOLUM HILL 

COOLUM BEACH
Sunshine Coast

SKETCH DESIGN

The Primary Goal of this house was to allow for a private home sited next to a very public view. The sloping site offered almost panoramic views from Noosa to the Sunshine Coast Hinterland.

The Building Design was also to be overbearing to the street. The space is a popular viewing area, and it is not the intention of the house to restrict this. 

The extremely steep slope meant that a garage was unfeasible, and convincing the client to use a carports was not hard as the area has many great examples

The Client required a 4 bedroom home for their retirement with the space to accommodate visiting members of the family. The space had to therefore accommodate the various activities of the family of all age groups, while still having a connected home. 

16

14

15

15

17

6.  WC

9.  Carport

10. Store

11. Bath

12. Ensuite

13. Main Bed

14. Rumpus

15. Bedroom

16. Private Deck

17. Entry Bridge

15

9

6

11

12

13

10

7

1

1.  Entry

2.  Living Room

3.  Dining Room

4.  Kitchen 

5.  Sea Deck

6.  WC

7.  Void

8.  Hinter Deck

9.  Carport

10. Store

17. Entry Bridge

17

9

6

4

5

8

2

3

10

yellow trace-01-01-01.png

WALK STUDIO | BUILDING DESIGNERS

Sunshine Coast / Noosa 

12 William Rd. Eumundi

SUNSHINE COAST

QLD. 4562